Pravilnik o piškotkih

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

V nadaljevanju vam bomo predstavili našo politiko uporabe piškotkov ter obravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo piškotki in piškotkom podobne tehnologije. Ta politika je skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU in lokalno zakonodajo. Jaz Mimi Zajc spoštujem in ščitim vaše podatke in vašo zasebnost. Preberite si katere piškotke uporabljamo in kakšno funkcijo opravljajo.

1. KAJ SO PIŠKOTKI IN ZAKAJ SO POTREBNI?

Piškotek je kratko besedilo, koda ali datoteka, ki se naloži v vaš brskalnik. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni nastavitve, ki jih za ogled našega spletišča določite na spletni strani, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastavljati. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. Naloge piškotkov so različne in v naslednjem odstavku vam bomo predstavili vse piškotke in njihove funkcije, ki jih uporabljamo za boljšo izkušnjo uporabnikov.

2. UPORABLJENI PIŠKOTKI

Na naši spletni strani uporabljamo različne kategorije piškotkov, ki jih delimo na:
• nujne piškotke
• analitične piškotke
• funkcionalne piškotke in
• oglasne ali marketinške piškotke.

Nujni piškotki so piškotki, brez katerih naša spletna stran ne deluje. Te piškotki se avtomatično namestijo na vašo napravo in jih ni mogoče izklopiti. Nujni piškotki vas ne morejo identificirati in skrbijo zgolj za pravilno prikazovanje spletne strani.

Analitični piškotki nam omogočajo izvedbo različnih statističnih analiz našega spletnega mesta. Te piškotki se uporabljajo v anonimizirani obliki, kar pomeni da vas ne morejo identificirati. Uporabo piškotkov lahko izklopite v brskalniku oz. pasici ˝upravljanje s piškotki˝ na dnu naše spletne strani.

Funkcionalni piškotki so piškotki, ki omogočajo razne funkcije naše spletne strani, kot je npr. nastavitev jezika, ohranjanje košarice, ipd. Te piškotke bomo namestili le ob vašem predhodnem soglasju.

Marketinški piškotki se uporabljajo za izvajanje prilagojenega oglaševanja. Ti piškotki na podlagi podatkov ustvarijo vaš profil, na podlagi katerega se vam prikazujejo oglasi, ki so za vas zanimivi. Te piškotke bomo namestili le ob vašem soglasju. Opozarjamo vas, da zavrnitev uporabe piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov na spletnih straneh, saj boste oglase še vedno dobivali; oglasi, ki jih boste videli pa ne bodo prilagojeni vašim interesom.

Lastni piškotki so piškotki, ki pripadajo temu spletnemu mestu, in so na spletno mesto nameščeni z naše strani oz. s strani naših pogodbenih obdelovalcev. Več o pogodbenih obdelovalcih najdete v naši politiki zasebnosti.

Piškotki tretjih oseb so piškotki drugih spletnih mest, ki s pomočjo piškotkov omogočajo uporabo personaliziranih oglasov. Te piškotki se uporabljajo za sledenje rabi interneta in tako omogočajo prikazovanje oglasov, ki so za vas relevantni in zanimivi.

3. UREJANJE NASTAVITEV PIŠKOTKOV

Ob prvem obisku naše spletne strani, se vam bo odprlo pojavno okno, kjer boste lahko izbrali ustrezne nastavitve piškotkov. Če ste našo stran že obiskali in piškotke potrdili, lahko nastavitve spremenite tako da kliknete na pasico ˝upravljanje piškotkov˝ na dnu našega spletnega mesta. Ko obiščete naše spletno mesto, bodo avtomatično nameščeni zgolj nujni piškotki, ki so potrebni za pravilno funkcionalno delovanje spletne strani ter anonimni analitični piškotki, ki spremljajo obiskanost posameznih podstrani na Svobodni.si. Preferenčne in marketinške piškotke pa bomo namestili zgolj na podlagi vašega soglasja v kolikor potrdite »Strinjam se«.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi https://marketingplatform.google.com/about/.
Več o piškotkih si lahko preberete na: http://youronlinechoices.com/.

4. NAMEN UPORABE PIŠKOTKOV NA SPLETNI STRANI SVOBODNI.SI

Piškotki se na našem spletnem mestu uporabljajo v različne namene in sicer:
• prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku,
• ohranitev ocen artiklov, ki ste jih podali,
• analize spletnega mesta,
• zagotavljanje varnosti spletnega mesta
• sejni piškotek za spremljanje in ohranjanje nakupovalne košarice,
• piškotek za pošiljanje sporočila o nedokončanem nakupu,
• delovanje video vsebin,
• delovanje klepeta na strani in
• oglaševanje.

5. UPORABLJENI PIŠKOTKI NA SPLETNEM MESTU SVOBODNI.SI

Ime piškotkaNamenTrajanjePodjetje
__utmaStatistika ogledov spletne strani2 letiGoogle
__utmzStatistika ogledov spletne strani6 mesecevGoogle
__utmcStatistika ogledov spletne straniTrajanje sejeGoogle
__utmvStatistika ogledov spletne straniTrajanje sejeGoogle
sbDelovanje Facebook vtičnika2 letiFacebook
frDelovanje Facebook vtičnika3 meseceFacebook
xsDelovanje Facebook vtičnika3 meseceFacebook
c_userDelovanje Facebook vtičnika3 meseceFacebook
presenceDelovanje Facebook vtičnikaTrajanje sejeFacebook
plDelovanje Facebook vtičnika1 mesecFacebook
wdDelovanje Facebook vtičnika1 tedenFacebook
datrDelovanje Facebook vtičnika3 meseceFacebook
m_pixel_ratioDelovanje Facebook vtičnikaTrajanje sejeFacebook
dprDelovanje Facebook vtičnika1 tedenFacebook
actDelovanje Facebook vtičnikaTrajanje sejeFacebook

6. UPORABNIKOVE PRAVICE PRI OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV Z UPORABO PIŠKOTKOV

Poleg urejanja nastavitev piškotkov, kot opredeljeno zgoraj, imate možnost uveljavljati pravice, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Te pravice so podrobneje opredeljene v naši politiki zasebnosti.

7. SPREMEMBE IN KONTAKT

  1. Ta politika piškotkov se lahko kadarkoli spremeni. Posodobljena verzija bo objavljena na strani www.svobodni.si/piskotki. Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete nadaljnje informacije o piškotkih ali obdelavi osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@svobodni.si.