PROTOKOL – OBRAVNAVANJE ASIMPTOMATSKIH COVID-19 POZITIVNIH BOLNIKOV

5
(1)

Predlog Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja za izdelavo protokola za obravnavanje asimptomatskih covid pozitivnih bolnikov, hospitaliziranih zaradi drugih osnovnih bolezni oziroma kirurških posegov. Posledično je Ministrstvo za zdravje predpisalo protokol obravnave pacientov s COVID – 19 v hospitalu, ki vključuje kohortne izolacije.

protokol, obravnavanje bolnikov

Protokol obravnavanja bolnikov, ki nimajo kliničnih težav zaradi Covid

V prilogi vam posredujem “postopek” oblikovanja protokolov za bolnike v bolnišnicah. Iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja je predstojnica prof. dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. med. državnemu sekretarju na Ministrstvu za zdravje mag. Francu Vindišarju predlagala postopek za obravnavo asimtomatskih covid pozitivnih bolnikov, hospitaliziranih zaradi drugih osnovnih bolezni oziroma kirurških posegov.

Na podlagi tega predloga je Ministrstvo za zdravje pripravilo protokol obravnave pacientov s COVID – 19 v hospitalu, ki vključuje kohortne izolacije. Če pogledamo postopek izdelave protokola, lahko vidimo, da je le en predlog ene same predstojnice ene klinike dovolj, da predpiše protokol vsem bolnišnicam, tudi če bi te imele drugačne izkušnje. O tem ni razpravljal noben razširjeni kolegij nobene medicinske stroke, kaj šele Zdravstveni svet kot najvišji strokovni organ ministra za zdravje.

V dopisu ministrstva so tudi navodila za obravnavo kritično bolnih in obravnava otrok, porodnic in pacientov s psihiatričnimi zdravstvenimi težavami ter priporočilo, da je treba pri hospitaliziranih pacientih s covid 19 potrebno proučiti možnosti predpisovanja dostopnih zdravil proti covid 19.

Ob obeh dopisih pa je priložena lista zdravil za zgodnje zdravljenje, ki naj jih uporabljajo pri zdravljenju bolezni:

Ta dostopna zdravila so javnosti v bistvu popolnoma neznana. Obstajajo pa podatki iz tujine o protokolih zgodnjega zdravljenja z drugimi zdravili, kot na primer hidroksiklorokin in ivermektin, ki se vežeta na ACE2 receptor. Pomembna je tudi podpora naravnih sredstev kot so vitamin D, vitamin C, cink. Pomembna zdravila so tudi antibiotiki, jih predpiše zdravnik.

Podpišite pobudo za črtanje 3.a člena Ustave zdaj s klikom tukaj.
Podpišite pobudo za spremembo 90.člena Ustave zdaj s klikom tukaj.

Kako uporabna je bila ta objava?

Za oceno kliknite na zvezdico!

Povprečna ocena 5 / 5. Število ocen: 1

Zaenkrat še ni ocen! Bodite prvi, ki bo ocenil to objavo.

Ker se vam je ta objava zdela uporabna...

Delite na družba omrežja in povejte ostalim!

Žal nam je, da ta objava za vas ni bila uporabna!

Bomo izboljšali to objavo!

Povejte nam, kako lahko izboljšamo to objavo?

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja